leden-březen:      
Út, Čt, Pá: 9-12      
St: 9-12 a 13-16      
duben-květen:      
Út-Pá: 9-12 a 13-16      
So: 9-12      
Ne: 13-16      
červen:      
Út-Ne: 9-16 (St do 17)      
červenec-srpen:      
Po-Ne: 9-16 (St do 17)      
září:      
Út-Ne: 9-16 (St do 17)      
říjen-prosinec:      
Út-Pá: 9-12 a 13-16      
Ne: 13-16      

 

 

 

 

2013

Kalendář výstav v roce 2013

 

út 15. 1. – 15. 3.  LOGO
(Zora Sokolová představuje grafický design)
čt 21. 3. – ne 7. 4.  VÝSTAVA PRACÍ ŽÁKŮ 1. ZŠ SEDLČANY
(velikonoční výstava)
út 9. 4. – ne 12. 5.  OPERACE ANTHROPOID
(výstava věnovaná domácímu a zahraničnímu odboji)
út 14. 5. – ne 16. 6.  SEDLČANY V HISTORII
(historické pohlednice sběratele Milana Růžičky)
so 22. 6. – ne 8. 9.  OKÉNKO DO HISTORIE MOTORISMU
(historická vozidla veterán klubu Sedlčany)
čt 12. 9. – ne 24. 11.   VYSTĚHOVÁNÍ SEDLČANSKA
(70. výročí vystěhování Sedlčanska za 2. sv. války)
čt 28. 11. – 10. 1.   REGIONÁLNÍ BETLÉMY
(vánoční výstava)

 

Slavnostní zahájení uvedených akcí se uskuteční shodně v 18 hodin. Změna programu vyhrazena.
Sledujte naši aktuální nabídku dalších pořadů na plakátech či na internetu! Srdečně vás zveme.

 

Přednášky a jiné akce v muzeu

 

25. 1.  18: 30 hodin  Lukáš Synek: MAROKO (cestopisná přednáška spojená s projekcí fotografií)
8. 2.  18: 00 hodin  Vystoupení skladatele a kytarového virtuosa Štěpána Raka (večer při svíčkách v muzejní kavárně)
út 29. 1.  15: 00 hodin  Odhalení pamětní desky Karlu Ladislavu Kuklovi na budově muzea
út 12. 2.  14: 30 hodin  SEDLČANSKÝ MASOPUST na náměstí T. G. Masaryka (masopustní průvod, vystoupení divadla Trakař, vystoupení ZUŠ)
15. 2.  18: 30 hodin  Nepál 2012 – cesta kolem Dhaulagiri (8167 m.n.m.) (cestopisná přednáška spojená s projekcí-J.Moulík–P.Bilina–M.Borota)
22. 2.  18: 30 hodin  Lukáš Synek: ALBÁNIE a MAKEDONIE (cestopisná přednáška spojená s projekcí fotografií)
22. 3.  9 – 17 hodin  „DEN LIDOVÝCH ŘEMESEL v čase předvelikonočním“(Ukázky tradičních lidových řemesel)
so 23. 3.  9 – 12 hodin  „DEN LIDOVÝCH ŘEMESEL v čase předvelikonočním“(Ukázky tradičních lidových řemesel)
st 15. 5.  17: 00 hodin  Jan Žižka: Hospodářské dvory bývalých velkostatků na Sedlčansku (přednáška odborného pracovníka středočeského NPÚ)
čt 23. 5.  18: 00 hodin  Povídání o Keltech, menhirech a přírodě se Slávkem Benešem(restaurátor kovu nám přiblíží keltskou kulturu)
31. 5.  19: 00 hodin  MUZEJNÍ NOC – Světlo ve tmě …(akci pořádá sedlčanské muzeum a ZUŠ Sedlčany)
čt 6. 6.  17: 00 hodin  SEDLČANY DŮM OD DOMU (prohlídka města s komentářem historika Jiřího Páva)
čt 11. 10.  18: 30 hodin  Lukáš Synek: Uzbekistán(cestopisná přednáška spojená s projekcí fotografií)
22. 11.  18: 30 hodin  Lukáš Synek: Arménie(cestopisná přednáška spojená s projekcí fotografií)
29. 11.  9- 17 hodin  „NETRADIČNÍ VÁNOCE V MUZEU“ (předváděcí dny řemesel spojené s vánočním prodejem)
so 30. 11.  9- 17 hodin  „NETRADIČNÍ VÁNOCE V MUZEU“ (předváděcí dny řemesel spojené s vánočním prodejem)
6. 12.  19: 00 hodin  Jaroslav Hutka(večer při svíčkách v muzejní kavárně)

 

Uskutečněné akce roku 2013

 

Loga

(15. ledna – 15. března)

Letošní výstavní sezónu zahájila instalace Zory Sokolové, která představila svou práci v oblasti grafického designu. Na konkrétních příkladech jsme měli možnost se seznámit s detailním pohledem na tvorbu loga a všeho, co s ním souvisí a zamyslet se nad tím, jak grafická identita pomáhá vytvářet celkový obraz firmy či organizace. Vernisáž zasvěceně uvedl Jaroslav Nádvorník, který pohovořil o vývoji symbolů a jejich vnímání v historickém kontextu. Oživením večera bylo vystoupení Zdeňka Havlíčka a Pavla Vopata, kteří vystoupili s melodiemi ze světových filmů a českých Večerníčků.






Lukáš Synek: Maroko

(přednáškový sál městského muzea, pátek 25. ledna od 18:30 hodin)

Se sedlčanským cestovatelem a fotografem Lukášem Synkem jsme se tentokrát zamířili do exotického Marockého království. Procestovali jsme pohoří Vysoký Atlas s královskými městy Marrákeš a Fèz, bohatými na arabskou architekturu. Navštívili jsme původní Berbery a jejich staré opevněné vesnice, rozsáhlé palmérie nebo dunovou poušť v oáze Merzouga. Na závěr jsme shlédli mohutné vodopády Ouzoud. Projekce byla proložena krátkými slideshow a působivou arabskou a berberskou hudbou. Na přednášku se přišlo podívat 40 návštěvníků.



Odhalení pamětní desky Karlu Ladislavu Kuklovi

(městské muzeum, úterý 29. ledna v 15:00 hodin)

V den 150. výročí narození sedlčanského rodáka K. L. Kukly (1863 – 1930) se před budovou muzea konalo slavnostní odhalení jeho pamětní desky. Kukla byl ve své době známý spisovatel a dramatik působící v Praze. Napsal řadu divadelních her a podle jeho předlohy byly natočeny dva němé filmy „Bahno Prahy“ a „Loretánské zvonky“. Během slavnostního odpoledne nám jeho život a tvorbu ve svém příspěvku připomněla Jana Arcimovičová. Příjemným zpestřením bylo vystoupení pěveckého sboru sedlčanských ochotníků, který za klavírního doprovodu zapěl písně Karla Hašlera.



Štěpán Rak v muzejní kavárně

(muzejní kavárna pátek 8. února v 18.00 hodin)

V muzejní kavárně se konal první letošní „večer při svíčkách“ – tentokrát jsme pozvali kytaristu a hudebního skladatele Štěpána Raka, který v naší kavárně již jedenkrát před několika lety koncertoval. Návštěvníci si ve zcela vyprodaném sále mohli vyslechnout mistrovu zajímavou kytarovou imaginaci, která se pro ně stala jedinečným uměleckým zážitkem.



Masopust 2013

(náměstí T. G. Masaryka, úterý 12. února od 14:30 hodin)

O letošním masopustním úterý se na sedlčanském náměstí konal tradiční průvod s pestrobarevným procesím masek provázený muzikanty, který prošel celé náměstí. Na občerstvení, které zajistilo sedlčanské muzeum, nechyběly tradiční domácí koblihy, koláče, jitrnice, jelita i chléb se škvarkovou pomazánkou. Pro zahřátí se podával čaj, grog a punč. Program byl pro děti zpestřen zajímavým divadelním vystoupením umělců z Prahy. I přes nepřízeň počasí byla velká účast veřejnosti.



Nepál 2012 – cesta kolem Dhaulagiri (8167 m.n.m.)

(přednáškový sál městského muzea, pátek 15. února v 18:30)

Na besedu s dvojicí cestovatelů Jiřím Moulíkem a Petrem Bilinou se přišlo podívat více než 60 posluchačů, kteří mohli vidět zajímavé povídání doprovázené projekcí fotografií z málo navštěvované cesty kolem nejzápadnější nepálské osmitisícovky – výstup na Thapa peak, putování asijskou džunglí, zelenými úbočími Himaláje, či mrazivé bivaky pod severní stěnou vrcholu Dhaulagiri (8167 m.n.m.). Večer se nesl v uvolněném a přátelském duchu, organizátoři akce připravili ochutnávku nápoje – pravé Masaly (směsi indického koření, čaje a mléka), kterou mohli posluchači ochutnat o přestávce a přiblížit si tak pravou nepálskou atmosféru.



Filmové animace

(výstavní sál městského muzea, sobota 16. února od 9:00 hodin)

V sobotu 16. února dopoledne se v našem muzeu u příležitosti výstavy Zory Sokolové –Loga uskutečnila výtvarná dílna na téma animace pod vedením Diany Pinkasové a Ludmily Hegerové z firmy Crafty. Děti byly rozděleny do tří skupin po čtyřech a každá skupina si připravila příběh-scénář na téma Cesta. Pro děti byly připraveny figurky z látky, které si každý oblékl podle svého příběhu, společnými silami si připravily kulisy a rekvizity z papíru a natáčení mohlo začít. Děti se rozdělily na kameramany a animátory – jejich konečné „filmy“ měly kolem minuty a na takovou délku musely udělat přibližně 200 fotografií.



Lukáš Synek: Albánie a Makedonie

(přednáškový sál městského muzea, pátek 22. února v 18:30)

S cílem vystoupit na nejvyšší horu Albánie a Makedonie v hraničním pohoří Koráb se náš cestovatel vypravil na Balkán. Navštívil přitom i krásné historické město Ochrid u stejnojmenného jezera lemovaného starými pravoslavnými kláštery. V Albánii jej náhoda zavála do kaňonu Drinu k plavbu senzačním křížencem lodi a autobusu a pak až do odlehlého Valbonského údolí v Albánských Alpách. Navštívili jsme též slavné město Skadar a hrad v Kruje, sídlo legendárního albánského panovníka Skadarbega a nakonec jsme si prohlédli nádhernou architekturou Beratu, jednoho z mála zachovalých historických měst v zemi 700 000 bunkrů. Na zajímavou přednášku se přišlo podívat 40 posluchačů.



Turistický pochod „Odchod do nejistoty“

(turistický pochod okolo cvičiště SS, sobota 23. února od 8:30)

Město Sedlčany si v letošním roce připomíná 70. výročí vystěhování obyvatel za 2. světové války. Jednou z připomínkových akcí, pořádaných sedlčanským turistickým oddílem, jsou pochody po vystěhovaném území. První z deseti etap pochodů v délce 12 km byla vedena po linii vystěhovaného území ze Sedlčan do Líchov. Průvodcem byl historik muzea Jiří Páv, který účastníky seznámil s událostmi za 2. světové války. Přes velkou nepřízeň počasí se na akci sešlo 25 příznivců turistiky.



Dotek jara

(21. března – 7. dubna)

Letošní velikonoční výstavu připravili žáci 1. ZŠ Sedlčany pod vedením učitelů. Děti, sdružené v různých zájmových kroužcích, představili své práce nejen veřejnosti, ale také svým rodičům. Na vernisáži výstavy, kterou uvedl ředitel školy Libor Novotný, vystoupili žáci školy se zajímavým recitačním a hudebním pásmem.






Velikonoční dny řemesel

(pátek 21. a sobota 22. března)

Několik desítek řemeslníků předvedlo lidovou tvorbu na tradičním IV. ročníku velikonočních dnů řemesel. Návštěvníci si mohli nejen prohlédnout jak správně uplést košík, pomlázku, ozdobit vajíčko, ušít dekorační polštářky, ale také si tyto řemeslnické „umy“ vyzkoušet. Děti nejvíce zaujalo předení pohádkové babičky na kolovrátku a zpracování ovčího rouna v netradiční vajíčka a dekorativní ovečky. Na své si rozhodně přišli i milovníci dobrého jídla. Bylo zde možné ochutnat domácí sekanici, poctivé koláče, kvasový chléb, zdobené perníčky, sušená i čerstvá jablíčka. I když nám počasí nepřálo, tak se na řemeslné dny přišlo podívat téměř 1000 dětí a dospělých.






Operace Anthropoid

(9. dubna – 12. května)

V našem muzeu byla zahájena výstava mapující nejvýznamnější odbojový čin v Evropě v období 2. světové války – atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Kvalitní expozice na 24 panelech, která je putovní, byla zhotovena v minulém roce u příležitosti 70. výročí atentátu na Heydricha organizací ANLET (Asociace nositelů legionářských tradic). Na vernisáži výstavy promluvil ředitel muzea David Hroch a historik muzea Jiří Páv, kteří přiblížili vystavované téma veřejnosti. Zpestřením večera bylo vystoupení žáků Žesťového oddělení ZUŠ Sedlčany Tomáše Holoubka a Václava Calty, kteří pod vedením svého učitele Stanislava Drozda zahráli několik skladeb na trubky.






Pracovní listy pro školy v muzeu

Během výstavy Operace Anthropoid se v našem muzeu vystřídala řada školních tříd, pro které byly připraveny pracovní listy ve vazbě na vystavené panely. Celkem s pracovními listy krátkodobou putovní výstavu navštívilo více než 400 žáků a studentů škol ze Sedlčan a blízkého okolí.



Sedlčany v historii

(14. května – 16. června)

Sedlčanský sběratel historických pohlednic Milan Růžička prezentoval v našem muzeu svou sbírku. Vystaveny byly sedlčanské pohlednice od druhé poloviny 19. století až téměř po současnost. Výstavu zahájili starosta města Jiří Burian a ředitel 2. ZŠ Propojení Jaroslav Nádvorník, který přiblížil sběratelovu činnost. Vernisáž se nesla v přátelském duchu za doprovodu hudby v podání Luboše Klouda a Jana Hořeního.






Jan Žižka: Hospodářské dvory bývalých velkostatků na Sedlčansku

(přednáškový sál městského muzea, středa 15. května v 17:00)

Pracovník středočeského památkového ústavu nám přiblížil podobu velkých hospodářských dvorů na Sedlčansku, které dříve příslušely k rozsáhlým panstvím Vysoký Chlumec, Prčice a Radíč. Dvory, postavené nebo upravené zejména v průběhu 18.-19. století, měly často pozoruhodné stavebně architektonické i funkční řešení, které se týkalo i jednotlivých hospodářských budov – sýpek, stodol, chlévů nebo ovčínů. Zajímavou přednášku spojenou s projekcí navštívilo dvacet posluchačů.



Návštěva z partnerského města Taverny

V pátek 17. května zavítala do sedlčanského muzea 30 členná delegace z francouzského partnerského města Taverny vedená prezidentem sdružení Claudem Farrandonem. Prohlídky muzejních expozic se vedle francouzských hostů zúčastnil také prezident Spolku přátel Taverny Pavel Pína a místostarosta města Sedlčany Miroslav Hölzel. Návštěva se uskutečnila u příležitosti 20 let trvání partnerského svazku mezi našimi městy.



Štafetový běh Corpus Domini

(městské muzeum, čtvrtek 23. května v 18:00)

V roce 2013 proběhla naším městem štafeta Corpus Domini, která startuje v Praze a končí v italském městě Orvieto. Štafetový běh vede po stopách cesty českého kněze Petra z roku 1263 z Prahy do Říma. Letos si tedy připomínáme 750. výročí. Při této cestě došlo k církevní události, na základě které se po celém světě slaví svátek Corpus Domini, tedy křesťanský svátek Božího Těla. Štafetu jsme v našem muzeu přivítali ve čtvrtek 23. května 2013 v 18:00 ho¬din. Ke štafetě se připojilo i několik našich běžců z nichž každý obdržel památeční tričko.



Slávek Beneš: Povídání o Keltech, menhirech a přírodě

(přednáškový sál městského muzea, čtvrtek 23. května v 18:00)

Při přednášce v Městském muzeu Sedlčany jsme se mohli dozvědět o životě pana Slávka Beneše, který prošel mnoha životními peripetiemi. Slávek Beneš, bývalý restaurátor starých zbraní a brnění, klimatolog na zámcích a hradech, v sobě objevil léčitelské schopnosti. Posluchači mohli naslouchat příběhům ze života, o práci s virgulí a kyvadlem, o přesunu a stavbě menhirů, které mají schopnost vyzařovat pozitivní léčivou energii, zejména na území Kutné Hory, kde archeologové potvrdili výskyt keltského pohřebiště.



Sedlčanská muzejní noc

Světlo ve tmě…

V sedlčanském muzeu proběhla v pátek 31. května 2013 muzejní noc. Akce se konala v rámci „Festivalu muzejních nocí 2013“ a byla rozdělena na dopolední a večerní bloky, kdy dopoledne bylo určeno pro žáky a studenty škol, večerní blok pak pro veřejnost. Návštěvníkům muzea jsme nabídli dobový pohled na naše město a Sedlčansko prostřednictvím vzpomínek vypravěčů – pamětníků. Průvodci historií nám byli senioři – babičky a dědečkové, kteří žijí kolem nás, vzali nás za ruku a ukázali nám světlo ve tmě….
Projekt Základní umělecké školy Sedlčany a muzea navštívilo během dopoledne 200 žáků a studentů z místních základních škol a gymnázia. Odpolední část programu, který se konal od 19:00 hodin, si přišlo prohlédnout téměř 100 návštěvníků.






Sedlčany dům od domu I.

(prohlídka náměstí T.G.M., čtvrtek 6. června od 17 hodin)

Městské muzeum opět uspořádalo pro zájemce o historii Sedlčan vlastivědnou vycházku po našem městě. Sraz účastníků byl tentokrát na náměstí T.G.M., kde proběhlo hodinové povídání historika Jiřího Páva o stavebně historickém vývoji domů na západní straně sedlčanského náměstí. Zajímavého a poutavě vedeného výkladu se zúčastnilo 42 posluchačů.



Jiří Páv: Beseda se seniory v Kulturním domě Josefa Suka

(KDJS, pondělí 10. června ve 14:00 hodin)

Pracovníci našeho muzea opět zorganizovali besedu v klubu sedlčanských seniorů v Kulturním domě Josefa Suka. Tentokrát byla beseda zaměřena na stavebně architektonický vývoj našeho města po 2. sv. válce. Zájemci o historii Sedlčan z řad seniorů si mohli poslechnout zajímavé vyprávění historika Jiřího Páva spojené s projekcí dobových fotografií.



Okénko do historie motorismu

(22. června – 8. září)

Veterán klub Sedlčany uspořádal u příležitosti 60. výročí založení areálu Sedlčanské kotliny v městském muzeu výstavu historických vozidel. Vystaveny byly motocykly předválečné i poválečné výroby, dobové předměty, literatura, dokumenty a fotografie týkající se motorismu. Akce byla za účasti starosty města Jiřího Buriana zahájena v budově muzea a poté pokračovala besedou a autogramiádou s bývalými špičkovými českými motokrosaři na sedlčanském náměstí, kde byla na jeden den vystavena další historická motorová vozidla.






70. výročí vystěhování Sedlčanska

(12. září – 24. listopadu)

Ve čtvrtek 12. června byla ve výstavní síni muzea slavnostně zahájena výstava k 70. výročí vystěhování Sedlčanska za 2. světové války. Expozici, která navázala na úspěšné zpracování tématu před pěti lety, připravili pracovníci našeho muzea pod vedením kurátora výstavy historika Jiřího Páva. Vernisáž se konala za účasti starostů měst Sedlčany Jiřího Buriana a Neveklova Jana Slabého, kteří připomněli společný osud našich měst a obcí v regionu v období 2. světové války. Slavnostní podvečer byl doprovázen hudbou od Leoše Janáčka a Clauda Debussyho v podání profesorky ZUŠ Sedlčany Hany Zemenové.






Setkání pamětníků vystěhování Sedlčanska

(Sedlčany, pátek 10. října od 14 hodin)

Sedlčanské muzeum ve spolupráci s vedením města Sedlčany upořádalo setkání pamětníků vystěhování obyvatelstva ze Sedlčanska za 2. světové války. Setkání bylo zahájeno pietním aktem ve čtvrtek 10. října ve 14 hodin u památníku Lidé bez domova na náměstí Josefa Suka a poté pokračovalo ve společenském sále Kulturního domu Josefa Suka. Pamětníky přivítal starosta města Sedlčan Ing. Jiří Burian a následně vystoupili jednotliví přednášející: PaedDr. Josef Velfl, ředitel Hornického muzea v Příbrami, Mgr. Michal Sejk, pracovník Soka Benešov a Mgr. Tomáš Zouzal student FFUK v Praze, kteří přednesli příspěvky na dané téma. Počet účastníků mile překvapil i organizátory akce – celkem se setkání zúčastnilo asi 120 pamětníků.






Lukáš Synek: Uzbekistán – srdce Střední Asie

(přednáškový sál městského muzea, pátek 11. října od 18:30 hodin)

Večer plný barvitě líčených zážitků z Uzbekistánu zažili návštěvníci muzejní knihovny při přednášce sedlčanského cestovatele Lukáše Synka. Shlédli jsme nejen historická města Chívu, Bucharu a Samarkand, ale i staré hliněné pevnosti v poušti, repliku chánova trůnu, nádherně malované kachle, bankovky tištěné na hedvábí, tyrkysové kopule mešit a medres a další skvosty Uzbekistánu. Vše bylo okořeněno velkým počtem snímků a podbarveno uzbeckou hudbou.



Jiří Páv: Beseda se seniory v Kulturním domě Josefa Suka

(KDJS, pondělí 14. října ve 14:00 hodin)

Pracovníci našeho muzea opět zorganizovali besedu v klubu sedlčanských seniorů v Kulturním domě Josefa Suka. Tentokrát byla tématem besedy stavebně architektonický vývoj sedlčanského náměstí.. Zájemci o historii Sedlčan z řad seniorů si mohli poslechnout zajímavé vyprávění historika Jiřího Páva spojené s projekcí dobových fotografií.



Lukáš Synek: Arménie – vřelá tvář Kavkazu

(přednáškový sál městského muzea, pátek 22. listopadu od 18:30 hodin)

Cestopisná projekce sedlčanského cestovatele nás tentokrát zavedla do hornaté země v pásmu Malého Kavkazu, na níž dohlíží bájný Ararat, symbol všech Arménů, která je známá svými příjemnými obyvateli a svébytnou kulturou. Stovky zachovalých klášterů jasně dokládaly, která země jako první přijala křesťanství za své státní náboženství. Prohlédli jsme si prehistorický „arménský Stonehenge“, obrovské pohřebiště Noratus, dramatický kaňon řeky Arpa, pevnosti Amberd svazích hory Aragats a navštívili zasněžené sopečné pohoří Geghama.
Velmi příjemný, téměř dvouhodinový večer, navštívilo 35 posluchačů.



Vánoční dny řemesel

(pátek 29. a sobota 30. listopadu od 9 do 17 hodin)

K největší akci letošního roku patřily Vánoční dny řemesel, na kterých předvedlo svou zručnost a šikovnost 35 řemeslníků a vystavovatelů. V sedlčanském muzeu jsme se mohli zastavit u pekaře, učitele včelařství, u stánku občanského sdružení Stéblo, nebo u patchworkovaných a keramických výrobků. Velký zájem veřejnosti byl o vlastnoručně pečené perníčky, tvarované z perníkářských forem. O úspěšnosti této akce svědčí i to, že ji během dvou dnů navštívilo téměř 1800 spokojených návštěvníků.






Regionální betlémy a křest publikace Čeněk Habart – Sedlčansko

(výstavní síň městského muzea, středa 4. prosince od 18:00 hodin)

Poslední letošní výstava byla již tradičně věnována vánoční tématice. Tentokrát byly vystaveny historické i novodobé regionální betlémy ze Sedlčanska. V druhé časti včera byla veřejnosti představena nová muzejní publikace historických fotografií Čeňka Habarta, která představila tvorbu tohoto významného regionálního historika, kronikáře a fotografa, který žil a tvořil na přelomu 19. a 20. století. Během večera mohli návštěvníci shlédnout vystoupení dětského folklórního souboru ZUŠ Sedlčany pod vedením učitelky Ivety Balkové.






Večer při svíčkách s Jaroslavem Hutkou

(muzejní kavárna, pátek 6. prosince od 19:00 hodin)

Závěrečnou akcí letošního roku bylo vystoupení folkového hudebníka, skladatele a písničkáře Jaroslava Hutky, který si během svého vystoupení zavzpomínal na období před listopadem 1989 i na svůj pobyt v emigraci v Holandsku. Další část jeho vystoupení patřila tématům společensky závažnějším a zazněly i skladby, které jsou již neodmyslitelně spojeny s listopadovými událostmi v roce 1989. V poslední části koncertního večera předvedl účinkující také svou současnou tvorbu.












TOPlist



        2013  ©  Městské muzeum Sedlčany     Přihlásit se