leden-březen:      
Út, Čt, Pá: 9-12      
St: 9-12 a 13-16      
duben-květen:      
Út-Pá: 9-12 a 13-16      
So: 9-12      
Ne: 13-16      
červen:      
Út-Ne: 9-16 (St do 17)      
červenec-srpen:      
Po-Ne: 9-16 (St do 17)      
září:      
Út-Ne: 9-16 (St do 17)      
říjen-prosinec:      
Út-Pá: 9-12 a 13-16      
Ne: 13-16      

 

 

 

 

2002

Otevření muzea

Ve čtvrtek 14. listopadu proběhlo slavnostní otevření první části expozice. V úvodu vystoupily studentky sedlčanského gymnázia Alena Vopatová a Eva Pechačová s literárním příspěvkem, následovala hudební vložka dětského pěveckého sboru Allegro Canto pod vedením sbormistryně Martiny Tomáškové. Sérii několika projevů zahájil pan Jiří Páv. Přítomné seznámil s historií muzea a poděkoval všem, kteří se zasloužili o to, že muzejní sbírky mají nové a důstojné umístění. Starosta města Jiří Burian poté nastínil složitosti ohledně získání financí na přestavbu a zdůraznil, že celá stavba byla hrazena z městského rozpočtu. Slova se ujal také přednosta okresního úřadu (nově zvolený za senátora) pan Jaromír Volný, jenž ocenil dokonalost a harmonii nově zrekonstruovaných interiérů. Dále vystoupili zástupci hejtmana Středočeského kraje Zbyněk Šorm a František Vácha, v závěru promluvil ředitel Okresního muzea Příbram Josef Velfl. Slavnostní akt přestřižení pásky provedl starosta města a nové muzeum tak oficiálně otevřel pro veřejnost.



První výstava

V prvních týdnech zaplnily výstavní prostory v přízemí budovy obrazy Bedřicha Horálka, Čeňka Kvíčaly a Jaromíra Kunce. Zobrazovaly krajinu Sedlčanska (Údolí Mastníku od Hrádnice, Dvorec Táborec u Radíče, Pod Vysokým Chlumcem, U studny v Kňovicích atd.).

Výstava „Kouzlo Vánoc“

Neuplynul ani měsíc od slavnostního otevření a muzeum hostilo další společenskou akci. V úterý 10. prosince se zde konala vernisáž výstavy prací žáků a studentů všech sedlčanských škol. Návštěvnost byla velmi vysoká, a proto se kulturní program odbýval ve druhém patře (dosud volném). Přítomné hosty nejprve přivítal ředitel muzea David Hroch, posléze vystoupil dětský pěvecký sbor Zábojáček a ženský soubor Záboj s vánočními koledami a zpívanou legendou o sv. Dorotě. Místostarosta Miroslav Hölzel v závěru zarecitoval baladu z Erbenovy Kytice. Následně využili někteří návštěvníci možnosti prohlédnout si expozice muzea. V přízemí se zároveň podávalo vánoční cukroví, punč a káva.










TOPlist



        2013  ©  Městské muzeum Sedlčany     Přihlásit se